St. Sebastianus

'Wij zijn samen uniek!'

                          

              Directeur: Batje van den Brink
              Adres: Gruttostraat 5, 1452 XH Ilpendam
              Telefoon: (020) 4361272
              E-mailadres: info@stsebastianus.nl
              Website: www.stsebastianus.nl

Het verhaal van De St. Sebastianus

Het verhaal van De St Sebastianus is een weergave van ‘de bedoeling’ van het onderwijs en het pedagogisch handelen op de school; het geeft het handelen richting. Het is niet alleen een hoopvol toekomstbeeld, maar een toekomst die er al is en die het handelen stuurt.

School voor iedereen
De St. Sebastianus is een school voor iedereen! Dat vindt de school niet zomaar, dat vinden zij vanuit hun identiteit. De school gelooft in een betere wereld en praat met de kinderen over respect, elkaars levensovertuiging, cultuur en over zorg voor anderen, solidariteit en verdraagzaamheid. Iedereen wordt gezien als uniek want iedereen is verschillend, maar niemand speelt, werkt of leeft alleen. Dat is wat de school zo bijzonder maakt, omdat het juist in deze wereld zo enorm goed van pas komt. Dat weten de kinderen misschien nog niet, maar hun ouders des te beter.

De wereld van ...
We leven middenin een verrassend veelbelovende, veelzijdige, veel kleurige en veeleisende wereld. De St. Sebastianus wil deze wereld overbrengen:

  • De wereld waar je leert, alleen en met elkaar
  • De wereld van kennis en onderzoeken
  • De wereld van taal en van verhalen
  • De wereld van Ilpendam, ons land en de andere plekken in onze wereld
  • De wereld van geschiedenis en natuur
  • De wereld van wetenschap en techniek, van kunst en cultuur
  • De wereld van lekker in je vel zitten, bewegen en gezond zijn
  • De wereld van wie je bent, alleen en met die ander
  • De wereld van fouten mogen maken en ervan leren

Allemaal op De St. Sebastianus; dorps in de omgang en werelds in ons onderwijs.

De St Sebastianus maakt kinderen nieuwsgierig. Nieuwsgierigheid is het begin van alles. Willen weten, daar gaat het om. Willen leren van elkaar. Hoe opener we tegenover elkaar staan, hoe meer we van elkaar leren en hoe beter we elkaars wereld begrijpen. Daar wordt iedereen beter van en dat is onze bedoeling. De school is er ook voor ouders, ouders die hun kinderen dit willen meegeven. De St Sebastianus onderscheidt zich door geen onderscheid te maken. Een kleine veilige school voor iedereen, maar met een ruime blik naar buiten. Een school die ons SAMEN UNIEK maakt.