De Hoeksteen

'Leer zoals je bent en ontdek je talent'

                          

              Directeur: Batje van den Brink
              Adres: Calkoenstraat 15, 1121 XA Landsmeer
              Telefoon: (020) 4820660
              E-mailadres: info@pcbdehoeksteen.nl
              BSO op school: De Tinteltuin
              Website: www.pcbdehoeksteen.nl

Het verhaal van De Hoeksteen

Op De Hoeksteen leer je groeien en ontdek je hoe je steeds weer nieuwe uitdagingen aan kunt gaan. Je leert met tegenslag om te gaan en je ontdekt dat je fouten mag maken. Je leert ook om door te zetten. Zo blijf je groeien om het beste uit jezelf te halen en nieuwsgierig te zijn naar alles wat nieuw, vreemd of misschien gek is. Als je nieuwsgierig bent, zorgt dat ook voor betrokkenheid en dat helpt je om creatief te denken, te onderzoeken en naar oplossingen te zoeken. Je ontdekt talenten bij jezelf, waarvan je nog niet eerder wist dat je ze had.

Op De Hoeksteen leer je leren. Er wordt veel aandacht besteedt aan vaardigheden die je helpen om steeds beter te leren, te reflecteren, organiseren en samenwerken. Je merkt dat je door zelfvertrouwen, inzet en lef voortdurend nieuwe dingen zult ontdekken. Dat maakt leren ook nog stukken beter. Leren gaat niet alleen over rekenen, taal, spelling, (begrijpend) lezen of wereldoriëntatie. Het gaat ook niet alleen over muziek, creativiteit, bewegen en spelen. Het gaat ook over leren over jezelf, leren samenwerken, omgaan met anderen en leren je eigen mening te vormen en kritisch te zijn.

Op de Hoeksteen leer je om vanuit de identiteit van De Hoeksteen om te geloven in een betere wereld, door respect te hebben voor elkaars levensovertuiging en cultuur. Je leert op De Hoeksteen om zelfbewust in het leven te staan, met begrip voor verschillen, met ruimte voor jezelf en ruimte voor anderen. Dat schept veiligheid en vertrouwen in jezelf en in elkaar.

Op De Hoeksteen leer je dat je onderdeel bent van de maatschappij. Je draagt verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en de wereld op je heen. We ondersteunen je om gelukkig te worden en te blijven, om straks met compassie een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving. Want een gelukkig kind is het begin van een betere wereld.

Op De Hoeksteen word je betrokken bij het leren door te praten over hoe je de lessen vindt, wat voor jou belangrijk is, wat je nodig hebt, wat goed gaat en wat nog moeilijk is, waar je nog aan wilt werken en welke leervragen je hebt. De leerkrachten zijn in je geïnteresseerd en vinden het belangrijk om een goede band met je te hebben, waarin ook ruimte is voor humor.

Elke dag als De Hoeksteen haar deuren opent, doen zij dat om ervoor te zorgen dat jij jezelf kunt zijn, je met plezier kunt groeien en nieuwsgierig kunt zijn.