Samen maken wij de wereld een beetje mooier!


Het is woensdagochtend, de zon schijnt en het is stil op de Montessorischool De Beleving in Purmerend. Het fietsenrek dat normaal gevuld staat met kinderfietsen, is nu leeg. Terwijl mijn collega’s alle werkpakketjes gereed maken en de kinderen van ouders uit vitale beroepen opgevangen worden, zet ik de postbakken bij de twee ingangen neer. Om 09.00 uur vliegen de ramen van alle lokalen open en ik zie de vrolijke koppen van mijn collega’s uit het raam steken. ‘Zet het hek maar open hoor, de kinderen kunnen hun werkpakketje komen ophalen!’

Door Eva Gordijn


In actie voor een mooiere wereld

Sinds anderhalf jaar ben ik onderdeel van het team van de Montessorischool De Beleving in Purmerend. Na de opleiding Sportkunde aan de Hogeschool van Amsterdam te hebben afgerond, heb ik gewerkt in de financiële dienstverlening, de wereld van fundraising/marketing en gaf ik tennisles aan kinderen en volwassenen. Na al deze avonturen heb ik de keuze gemaakt om het basisonderwijs in te gaan. Ik was op zoek naar een baan waarin ik echt mezelf kon zijn en waarbij ik het verschil kon maken, mét en voor anderen. Ik ben zeer blij met de keuze die ik heb gemaakt en ik ben dankbaar dat CPOW & MOP mij hierin steunen.

De mooie herinneringen die je maakt en de speciale band die je met kinderen opbouwt, zijn voor mij de belangrijkste drijfveren om iedere dag met plezier naar mijn werk te gaan. Ik geef mijn kinderen elke dag mee dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, én voor de omgeving waarin je leeft. Uit deze visie is de actie 'samen maken wij de wereld een beetje mooier' ontstaan. 

Van de allerkleinste tot aan groep 8, knutselen de kinderen prachtige dingen om bij iemand een glimlach op het gezicht te toveren. Iedere week staat een andere doelgroep centraal. Als de postbakken aan het einde van de ochtend gevuld zijn, vullen we de fietstassen met alle kaarten, brieven, tekeningen, papieren bloemen, cadeautjes en gaan we op pad!

De afgelopen weken hebben wij de volgende mensen verrast:

  • Bewoners van Zorgcirkel Molentocht
  • Bewoners van De Rusthoeve
  • Bewoners van Prinsenstichting
  • Personeel van Dijklander Ziekenhuis
  • Bewoners rondom Montessorischool Purmerend

De kinderen lopen één voor één naar het raam, pakken hun werkpakketje en lopen glunderend weer het schoolplein af.  Ze hebben er zin in, zeggen ze. En dan besef ik…  Samen maken wij het verschil en samen maken wij de wereld een beetje mooier!